Det er viktig å fikse steinsprut-skader raskt!

Steinsprut er irriterende, men som oftest kan skader fra steinsprut repareres uten å måtte skifte frontrute, og bilruten får gjenoppbygd sin opprinnelige styrke. Dersom du har steinsprut eller skader på bilglasset kan temperatursvingninger og bevegelser føre til at ruten sprekker.


En steinsprutskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko. Riis Bilglass håndterer all kontakt med forsikringsselskapet, og dette påvirker ikke egenandel eller bonus.


Skift av frontrute - Bruk fagfolk

Større skader og sprekker betyr at du må skifte frontrute. Dette er arbeid som må gjennomføres av fagfolk: I frontruten sitter nemlig sensorer for nødstopp, regn og lys og for å holde avstand til biler foran. Riis Bilglass erstatter frontruten med samme eller bedre kvalitet som det opprinnelige. Og selvfølgelig: Alle glass til personbil leveres etter bilfabrikantenes spesifikasjoner.


Vi er  din lokale Riis Bilglass 

Uansett bil eller modell kan vi skifte din frontrute. Vi erstatter frontruten med samme eller bedre kvalitet. Det er viktig å benytte fagfolk ved skifte av frontrute da rutene har en rekke viktige funksjoner:

  • Frontruten er en viktig del av karosseriet
  • Sensorer for nødstopp og holde avstand til biler
  • Regn- og lys-sensor
  • Sikt
  • Trafikksikkerhet


Kostnadsfri reparasjon
Vi håndterer all kontakt med forsikringsselskapet og dette påvirker ikke egenandel eller bonus. De fleste steinsprutskader lar seg reparere og det lønner seg å fikse skaden med en gang, ikke vent til ruten sprekker. Husk at en steinsprutskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko. Det er ikke noe problem dersom du har flere skader, vi reparerer alle. En steinsprut kan utvikle seg over tid til en større sprekk som ikke lar seg reparere. Derfor er det viktig å forsøke å holde ruten ren frem til du får besøkt oss og reparert ruten. Så fort du blir oppmerksom på skaden kan du feste en gjennomsiktig tape bit, eller et steinsprutplaster, så skitt ikke legger seg i såret.

Kom til oss for å få fikset steinspruten:

  • Kostnadsfri reparasjon*
  • Time på dagen
  • Gratis lånebil

Ta kontakt med oss i dag, så finner vi en løsning.
 * Steinsprutreparasjon er kostnadsfritt for alle som har kasko eller delkasko.


Kalibrering av frontrute og førerassistentsystemer
Mange nye biler har førerassistansesystemer, med kameraer og sensorer montert i frontruten. Etter et skifte av frontrute må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt. Vi har kompetansen, erfaringen og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav. Det finnes to hovedtyper for kalibrering av frontrute, dynamisk og statisk kalibrering. Ved dynamisk kalibrering må bilen kjøres i ulike hastigheter og i ulike miljøer. De fleste biler skal ha statisk kalibrering og da står de foran en tavle. Vi utfører begge typer kalibrering av frontrute på din bil.