EU-kontroll


EU-kontroll for miljøet og din sikkerhet

EU-kontroll er obligatorisk og må gjennomføres for alle kjøretøy.

Hovedformålet med EU-kontrollen er trafikksikkerhet og miljø og innebærer sjekk av blant annet lys, dekk, bremser, avgasser og støy. 

Statens Vegvesen er kontrollmyndigheten, men jobben gjøres av godkjente verksteder som selv kan bestemme prisen for EU-kontroll.

  • Husk:
    Dersom prisen er for god til å være sann, kan det være en grunn til det. Sørg uansett for at EU-kontrollen utføres av et seriøst verksted.

Vi er godkjent verksted

Vi er selvfølgelig godkjent av Statens Vegvesen for EU-kontroll (Periodisk kjøretøykontroll). Det er krav om at den mekanikeren som utfører EU-kontrollen har gjennomgått en egen sertifisering. Alle våre kontrollører har gjennomgått egen opplæring og personlig godkjenning for å kunne utføre EU-kontrollen.

Kontroll hvert 2. år

EU-kontrollen kan gjennomføres når du vil så lenge kjøretøyet godkjennes innen fristen.

Den aller første EU-kontrollen må gjennomføres 4 år etter bilens førstegangsregistrering. Deretter må kontrollen gjennomføres hvert andre år. 

Vi sender deg gjerne en påminnelse om EU-kontroll på SMS og e-post til deg som er kunde. Statens Vegvesen sender også ut et påminnelsesbrev to måneder før den endelige fristen.

Du har to måneder på deg

Selv om du kan gjennomføre kontrollen når du vil, får du aldri mer enn to måneder på å utbedre eventuelle feil. 
Dersom bilen ikke blir godkjent ved EU-kontrollen kan du likevel ikke forskyve fristen.

Ikke utsett EU-kontrollen

Dersom du ikke overholder fristen for godkjent EU-kontroll, kan kjøretøyet bli avskiltet hvis du møter Vegvesenet, Politiet eller Tolletaten langs veien.

Vi gir deg gjerne tilbud på nødvendige reparasjoner for å få bilen godkjent. Dersom vi oppdager feil og mangler som bør utbedres i tillegg, gjør vi deg oppmerksom på dette.

  • Husk
    En EU-kontroll omfatter ikke vanlige service- og vedlikeholdspunkter knyttet til motor, olje, registerreim, plugger og filtre.
    Derfor er det viktig at  du følger vanlige serviceintervaller for å holde bilen i god stand.

Vi hjelper deg:

  • Vi sender deg påminnelse om EU-kontroll i god tid.
  •  Vi gir deg råd om forhold EU-kontrollen ikke omfatter.