Det er viktig å fikse steinsprut-skader raskt!


Steinsprut på bilens frontrute er irriterende, men ofte kan skader fra steinsprut repareres uten å måtte skifte frontruten. Ruten får gjennombygd sin opprinnelige styrke - og du kan kjøre videre med god sikt. Fiks steinsprut og skader med en gang - det lønner seg! Temperatursvingninger og bevegelser kan føre til at ruten sprekker.

 

Skifte frontrute - bruk fagfolk
Større skader og sprekker betyr at du må skifte frontrute. Det er arbeid du må overlate til fagfolk: I frontruten sitter sensorer for nødstopp, for regn og lys og for å holde avstand til biler foran. Vårt bilverksted erstatter frontruten med samme eller bedre kvalitet som det opprinnelige. Og selvfølgelig: alle glass til personbil leveres etter bilfabrikantenes spesifikasjoner. Uansett bil eller modell kan vi skifte din frontrute.


 
Frontruten har en rekke viktige funksjoner:

  • Frontruten er en viktig del av karosseriet
  • Sensorer for nødstopp og holde avstand til biler
  • Regn- og lys-sensor
  • Sikt
  • Trafikksikkerhet


Kostnadsfri reparasjon
Vi håndterer all kontakt med forsikringsselskapet og dette påvirker ikke egenandel eller bonus. De fleste steinsprutskader lar seg reparere og det lønner seg å fikse skaden med en gang, ikke vent til ruten sprekker. Husk at en steinsprutskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko. Det er ikke noe problem dersom du har flere skader, vi reparerer alle. En steinsprut kan utvikle seg over tid til en større sprekk som ikke lar seg reparere. Derfor er det viktig å forsøke å holde ruten ren frem til du får besøkt oss og reparert ruten. Så fort du blir oppmerksom på skaden kan du feste en gjennomsiktig tape bit, eller et steinsprutplaster, så skitt ikke legger seg i såret.

 

Kalibrering av frontrute og førerassistentsystemer
Mange nye biler har førerassistansesystemer, med kameraer og sensorer montert i frontruten. Etter et skifte av frontrute må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt. Vi har kompetansen, erfaringen og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav. Det finnes to hovedtyper for kalibrering av frontrute, dynamisk og statisk kalibrering. Ved dynamisk kalibrering må bilen kjøres i ulike hastigheter og i ulike miljøer. De fleste biler skal ha statisk kalibrering og da står de foran en tavle. Vi utfører begge typer kalibrering av frontrute på din bil.